Så håller dina sänggavlar längre

Hej alla hemmafixare och inredningsentusiaster! Här på Järnia Grästorp vet vi hur viktigt det är att ha en välkomnande och trivsam sovrumsmiljö, och en snygg sänggavel kan verkligen lyfta helhetsintrycket av ditt sovrum. Men visste du att med rätt skötsel kan din sänggavel hålla sig som ny mycket längre? Här delar vi med oss av några handfasta råd för hur du bäst tar hand om dina sänggavlar!

1. Rengöring

För att hålla din sänggavel i toppskick är regelbunden rengöring A och O. För textilgavlar rekommenderar vi att du använder en mjuk borste eller dammsugare med mjukt munstycke för att försiktigt avlägsna damm och smuts. För läder eller skinn, använd en fuktig trasa och eventuellt ett milt rengöringsmedel anpassat för materialtypen. Tänk på att alltid torka av med en torr trasa efteråt för att undvika vattenskador.

2. Fläckborttagning

Om olyckan är framme och din sänggavel får en fläck, är snabb åtgärd avgörande. Använd fläckspray eller en fläckborttagningsprodukt som är lämplig för just ditt material. Testa alltid produkten på ett mindre synligt område först för att säkerställa att den inte skadar tyget eller materialet.

3. Skydd mot solljus

Direkt solljus kan bleka och på sikt skada materialet i din sänggavel. Försök att placera din säng så att gaveln inte utsätts för direkt sol under stora delar av dagen eller använd gardiner och persienner för att filtrera bort det starkaste ljuset.

4. Regelbunden kontroll och underhåll

Ge din sänggavel lite extra kärlek då och då genom att kontrollera att alla fästdon och strukturer är säkra och stabila. Om din gavel har dekorativa detaljer som knappar eller nitborrelås, se till att dessa är ordentligt fastsatta och justera vid behov.

5. Professionell rengöring

För den som vill ha det där lilla extra kan en professionell rengöring då och då göra underverk, särskilt för sänggavlar i mer känsliga material.

Här på Järnia Grästorp är vi alltid redo att hjälpa dig med råd och tips för ditt hem. Kom gärna förbi butiken om du har några frågor eller behöver hjälp med att välja de rätta produkterna för att vårda din sänggavel. Glöm inte att en väl omhändertagen sänggavel inte bara är en fröjd för ögat utan också en långsiktig investering i ditt sovrum. Ta hand om den så kommer den att ge dig glädje i många år framöver!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *